Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Esős napokon jól jön a női gumicsizma

A női gumicsizma egy igazán különleges lábbeli a kínálatban. Nemcsak azért, mert nagyon specifikus anyagból, formával készülnek, hanem azért is, mert az elmúlt években óriási fejlődésen, változáson mentek keresztül. Nem túlzás azt állítani, hogy egy nagy-nagy innováció zajlott le a gumicsizmák piacán, amikor a sima, egyszínű fekete modellből számos különböző változat született.

Ma már szinte úszunk a szép színes, mintás gumicsizmák tengerében, ahol garantáltan megtaláljuk azokat a változatokat, amelyek teljes összhangban vannak az egyéniségünkkel. Ez teljes mértékben igaz, mert egy jól megválasztott női gumicsizma az önkifejezés egyik eszköze.

Honnan ered a női gumicsizma?

A gumicsizma felfedezéséhez egészen a 19. század elejére kell visszamennünk. Ekkor született a legelső pár Wellington grófja keze munkája által. Ez a modell még bőrből készült. Az első gumi alapú változatot az amerikai Henry Lee Norris készítette 1856-ban, Skóciában, amiből aztán több is készült. Ezeket csak nemes egyszerűséggel “wellingtonok”-nak hívjuk.

Az utcára 1994-ben Chanel vezette be, amikor ország-világ előtt bemutattak a kifutón egy pár feketét a jellegzetes kaméliákkal díszítve. Ezek jellemzően magas szárú, lovaglócsizmára hasonlító lábbelik, amelyek pontosan követik a vádli vonalát, felül pedig egy szolid csat díszíti. Ebből alakultak ki később a lábközépig érő változatok. A női gumicsizma egyszerűen nem hiányozhat egy hölgy cipősszekrényéből. Ha szükséged van egyre, akkor nálunk megtalálod, amit keresel!

Tartalomhoz tartozó címkék: #gumicsizma #női gumicsizma