Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Trendi társ a mindennapokban a sneaker

A „sneaker” szó nem biztos, hogy mindenkinek egyformán ismerősen cseng, pedig meglehetősen biztosak vagyunk abban, hogy a Te gardróbodban is bérelt helye van a szóban forgó lábbelinek. Ez a gyűjtőnév ugyanis azokat a tornacipőket jelöli, amelyek ma a legpopulárisabb daraboknak számítanak világszerte.

A sneakereknek mérhetetlenül nagy rajongótáboruk van: férfiak, nők, kicsik és nagyok is szívesen hordják. Légy diák, tanár, asztalos vagy sztárügyvéd, egy kényelmes tornacipő kötelező a kelléktáradban.

Egy kis sneaker történelem

A sneaker megnevezés egyébként rendkívül beszédes, ugyanis lefordítva settenkedőt jelent. Ez pedig nem a véletlen műve, hiszen az első ilyen cipőknek a talpuk gumiból volt, ami nagyon csendes közlekedést biztosított, főleg az addig megszokott bőrcipőkkel ellentétben. Bár a világ vezető cipőgyártói kezdetben sportolóknak készítették ezeket a lábbeliket, a 70-es évektől viszont utcai cipőként is hatalmas népszerűségnek örvendenek, főleg az Adidas, a Puma, a Nike és a Converse jóvoltából.

A sneakerek jelszava: a kényelem

Számtalan előnyük van, de az egyik legfontosabb a kényelem. Ahogy már említettük korábban, eredetileg profi sportolóknak szánták ezt a típusú lábbelit, így azok tervezésénél leginkább a komfortos érzésre fókuszáltak. A magasabb szárú tornacipők jobban megtámasztják a bokát, a lapos talpak pedig a lábunk izmainak egyenletes súlyelosztásáért felelnek. Bármelyik típust is választod, a változatos termékpalettánkon, egészen biztosan megtalálod az igényeidnek leginkább megfelelő darabot.

A változatosság gyönyörködtet

Ahhoz, hogy évtizedekig a csúcson maradhass, folyton meg kell újulnod – kántálják a legnagyobb cipőgyártók. Itt pedig elérkeztünk a sneaker másik nagy erősségéhez, a sokszínűséghez. A szivárvány minden színében és mintájában találhatunk egy-egy párat, illetve az anyaguk szerint is válogathatunk a cipők között. Kínálatunkban a klasszikus textil mellett, választhatsz könnyű műbőrt, jól szellőző poliuretánt és természetesen a trendi vászon is képviselteti magát.

Tartalomhoz tartozó címkék: #sneaker