Barion Pixel

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nem félmegoldás a női félcipő

A női félcipő igen vonzó alternatíva az átmeneti évszakban. Ezt nem kell magyarázni, hiszen a tavaszi és az őszi hónapokban gyakran előfordul, hogy az ember lányának fogalma sincs milyen lábbelit kellene felvennie. A szandálban, papucsban azért már fázna a lába, egy teljesen zárt cipő viselése viszont még nem vagy már nem indokolt.

Ilyenkor remek szolgálatot tesz a női félcipő, ami félig zárt, félig nyitott. Fontos tudni, hogy ez egy általános kifejezés, amit kategóriaként szoktunk emlegetni. Nagyon sokféle különböző típusú, formájú lábbeli sorolható ebbe a csoportba. Például a balerina, utcai, sneaker, slip-on és a tornacipők is a félcipők közé tartoznak.

Mikor melyiket érdemes viselni? Mivel a női félcipők nagyon változatos képet mutatnak, ezért gyakran felmerül a dilemma, hogy melyiket válasszuk? Természetesen erre a kérdésre nincs jó vagy rossz válasz. Egyrészt azért, mert mindenki más lábbelit érez kényelmesnek vagy alkalomhoz illőnek. Másrészt pedig a döntés nagymértékben függ például az időjárástól. Egy balerina cipőt nem érdemes felvenni, ha kint esik az eső vagy az időjárás előrejelzés szerint csapadék várható. Ezek a lábbelik ugyanis vékony talppal rendelkeznek és vizes felületen lépkedve könnyen átnedvesednek. Ha valaki sportosan szeretne felöltözni, akkor egy slip-on vagy egy tornacipő is remek választás lehet. Ha pedig csak a boltba szeretnénk elugrani, esetleg egy kényelmes “munkába járós” lábbelit keresünk, akkor egy utcai női félcipő lehet a tökéletes megoldás.

Utazzunk vissza a múltba! Mindegyik korban mások voltak az igények és a divat is folyamatosan változott, így a lábbelik is változtak. A cipőkészítés a 18-19. században indult fejlődésnek, amikor megjelent a varrógép. Ez a technikai újítás lehetővé tette a cipők nagyüzemi gyártását, aminek a felhasználók is nagyon örültek. A felhasznált alapanyagok is ekkor bővültek, a cipőkészítők elkezdték például alkalmazni a műanyagot. Ez korábban egyáltalán nem volt jellemző. A 20. században a legváltozatosabb lábbelik jöttek létre, közöttük az általunk is ismert, modern női félcipők is ekkor születtek.

Tartalomhoz tartozó címkék: #félcipő #női félcipő